ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

ΑΧΑΪΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ ΕΡΓΟΛΗΠΤΕΣ

Δημοσιευμένο από:

ΑΧΑΪΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ  ΚΑΙ ΕΡΓΟΛΗΠΤΕΣ

Συνάδελφοι

Χθες 23/3/2012 πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο  Αχαΐας  σύσκεψη φορέων σχετικά με την Αχαϊκή Τράπεζα.

Σε ενημέρωση που έγινε από τον μέχρι προχθές Γενικό Δ/ντη της Τράπεζας κ. Νικολόπουλο η κατάσταση έχε ως εξής. Οι  καταθέσεις έναντι προσφοράς 9.000.000 €  και απ’ ότι φαίνεται εξασφαλίζονται , σε λίγες μέρες θα λειτουργούν κανονικά από τη νέα τράπεζα ( Εθνική) . Για ‘όλα τα ‘αλλά προϊόντα υπάρχει πρόβλημα και εκεί αποφασίστηκε όλοι οι φορείς τις  Αχαΐας να πιέσουν προς την πολιτεία αλλά και προς κάθε κατεύθυνση.

Από εδώ και πέρα υπάρχει αβεβαιότητα για τα πάντα και αποφασίσαμε να συντάξουμε κοινή επιστολή για να την προωθήσουμε παντού.

Από εμάς ( Παραβρέθηκα εγώ και η Χριστίνα Αλεξοπούλου ) τέθηκαν τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν οι συνάδελφοι που συνεργαζόντουσαν με την Αχαϊκή . Συγκεκριμένα οι προεξοφλήσεις των λογαριασμών και οι εγγυητικές . Όπως ενημερωθήκαμε όσον αφορά τις προεξοφλήσεις κατά πάσα πιθανότητα θα μεταφερθούν σε κάποια τράπεζα και το θέμα είναι τι συζητήσει αυτή μετά. Εμείς ζητάμε να ισχύουν οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Αχαϊκή. Όσον αφορά τις εγγυητικές τα πράγματα μας τα παρουσιάζουν δύσκολα. Γι αυτό   πρέπει συνάδελφοι να κάνετε έρευνα και σε άλλες τράπεζες , μια και η υπόθεση Αχαϊκή δεν έχει επιστρφή ,για να μπορείτε να λειτουργήσετε . Ζητάμε στο κοινό κείμενο που θα υπογράψουν οι Φορείς  να μπει ειδική αναφορά στο θέμα των εγγυητικών με στόχο να αναλάβει Τράπεζα ή Φορέας να εγγυηθεί τα 50.000.000 € εγγυητικών της Αχαϊκής που αυτή τη στιγμή έχουν εκδοθεί.

Θα ήθελα να εκφραστούν απόψεις και σκέψεις για τις πιο πάνω σοβαρές πιστεύω εξελίξεις

Πάτρα 24/3/2012

Βαγγέλης Γαλάνης

0


Προσθέστε σχόλιο

Πρέπει να είστε Συνδεδεμένος για να προσθέστε σχόλιο.