ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Συνάντηση της βουλευτή Μαρίας Κανελλοπούλου με τον Πρόεδρο των εργοληπτών δημοσίων έργων Πάτρας

Δημοσιευμένο από:

Συνάντηση της βουλευτή Μαρίας Κανελλοπούλου με τον Πρόεδρο των εργοληπτών δημοσίων έργων Πάτρας

Με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Πάτρας, Ευάγγελο Γαλάνη, συναντήθηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αχαϊας Μαρία Κανελλοπούλου, όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στον κλάδο των εργοληπτών δημοσίων έργων και τα ποικίλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει, ιδιαίτερα σήμερα λόγω της οικονομικής κρίσης που διέρχεται η χώρα μας.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκαν στις σημαντικές καθυστερήσεις πληρωμών που παρατηρούνται σε όλους τους φορείς του δημοσίου για λογαριασμό των οποίων εκτελούνται έργα. Ο κ. Γαλάνης επεσήμανε στην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ τις αδικίες που παρατηρούνται από το γεγονός ότι οι εργολήπτες κόβουν τιμολόγια και προπληρώνουν τον ΦΠΑ ενώ εξοφλούνται με σημαντική χρονική καθυστέρηση.

Επίσης έγινε αναφορά στα σημαντικά χρέη που έχει το δημόσιο προς τους εργολήπτες οι οποίοι κάθε χρόνο καλούνται να καταβάλλουν την φορολογία που τους αναλογεί χωρίς να είναι δυνατό να συμψηφιστεί το χρέος του δημοσίου με τον φόρο που αναλογεί σε κάθε εργολήπτη.

Ο πρόεδρος των εργοληπτών εξήγησε στην βουλευτή Μαρία Κανελλοπούλου ότι ενώ υπάρχει νομοθετική πρόβλεψη για τέτοιο διακανονισμό, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του νόμου, οι κατά τόπους οικονομικές εφορίες δεν δέχονται να κάνουν συμψηφισμό οφειλών επειδή δεν προβλέπεται από το σύστημα TAXIS! Επιπλέον ζητήθηκε η κοινοβουλευτική στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ –ΕΚΜ προκειμένου να τροποποιηθούν διατάξεις του ν. 2523/97 ώστε ένας οφειλέτης του δημοσίου να απαλλάσσεται των ποινικών ευθυνών όταν αποδεικνύει ότι έχει απαιτήσεις από το δημόσιο ή τους ΟΤΑ ίσης ή μεγαλύτερης αξίας από τον φόρο που καλείται να πληρώσει.

Τέλος ο Ευ. Γαλάνης ζήτησε από την βουλευτή του ΣΥΡΙΖ-ΕΚΜ στήριξη στο θέμα της διατήρησης της δυνατότητας του ΤΣΜΕΔΕ να παρέχει εγγυοδοσία προς τις τράπεζες για λογαριασμό των εργοληπτών,  ιδιαίτερα αυτή την χρονική περίοδο όπου πραγματοποιούνται ανακατατάξεις στο τραπεζικό σύστημα και υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την διάθεση εγγυητικής επιστολής από τις τράπεζες.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ υποσχέθηκε να φέρει το θέμα στη Βουλή και να επιδιώξει απαντήσεις που να ικανοποιούν τον κλάδο των εργοληπτών στη βάση της ισονομίας και της δικαιοσύνης.

0


Προσθέστε σχόλιο

Πρέπει να είστε Συνδεδεμένος για να προσθέστε σχόλιο.